Raoul Wallenberg centenáriumi emlékséta

Osztrak Kult Forum

Fedezze fel Budapestet a híres svéd diplomata nyomait kutatva! Az eredeti helyszínek mindig többet mesélnek. Megvilágítják a csupán könyvekből ismert tények körülményeit, a szereplők döntéseinek hátterét. A híres svéd embermentő Raoul Wallenberg tevékenységének budapesti helyszíneire látogatva még inkább felmérhetjük az általa vállalt veszélyt, megismerkedhetünk segítőivel, rejtélyes eltűnését megelőző napjainak történetével.

A SÉTA ÁLLOMÁSAI:
Kálvin téri találkozónk után sétánk első állomása az Üllői út 4. szám alatti épület, ahol egykor, a svéd követség irodáiban Raoul Wallenberg és munkatársai tevékenykedtek. Majd ellátogatunk Langfelder Vilmos emléktáblájához, ő volt Wallenberg sofőrje és közvetlen munkatársa, aki végig mellette maradt és elkísérte utolsó útjára, a szovjet parancsnokságra. Ezt követően a Jókai térre indulunk, Raoul Wallenberg egykor lakhelyére, majd a mai Osztrák Nagykövetség épületébe, ahol 1945 januárjában több napig a nyilasok elől rejtőzött. Felkeresünk egy svéd védett házat, amelyben a 16 éves Tom Lantos futárként segítette a diplomata embermentő munkáját, majd a megismerjük a Szent István parkban található Wallenberg emlékmű különös történetét. Sétánk a Duna parton, a Cipők emlékműnél zárul.

A SÉTA IDŐTARTAMA: 3 óra

VÁLASZTHATÓ NYELVEK: magyar, angol, német, francia, spanyol

RÉSZVÉTELI DÍJ: 3000 Ft/fő (a sétát minimum 5 fő jelentkezésével indítjuk)

JELENTKEZÉS:  Pécsi Tibor, e-mail: pecsi.tibor@hdke.hu, tel.: +36 30-627-3613

Kapcsolat

Holokauszt Emlékközpont
H-1094 Budapest
Páva u. 39.

+36 1 455-3333
+36 1 455-3399
info@hdke.hu

Nyitva tartás

Kedd-vasárnap: 10:00 - 18:00
A jegypénztár 17 órakor zár.

Virtuális kiállítások

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

A holokausztnak voltak nem zsidó áldozatai is?

Igen, a zsidókon kívül a nácik és szövetségeseik százezrével ölték meg a cigányokat, fizikai és szellemi fogyatékosokat, homoszexuálisokat, kisegyházak (például a Jehova Tanúi) tagjait, hadifoglyokat, valamint a rendszer politikai ellenfeleit (baloldaliakat és más ellenállókat).

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.