Szász Lajos

Szász Lajos (Szatmárnémeti, 1888. február 26.–Bp., 1946. augusztus 24.) pénzügyi tisztviselő, a Pénzügyminisztériumban a költségvetési osztály vezetője.

1939-től a Magyar Élet Pártja kecskeméti képviselője, a Pénzügyminisztérium adminisztratív államtitkára (1937–1942), közellátásügyi tárca nélküli miniszter (1942–1944), Sztójay Döme kormányában iparügyi miniszter, valamint 1944. augusztus 7. és 29. között kereskedelem- és közlekedésügyi miniszter, Szálasi Ferenc kormányában kereskedelem- és közlekedésügyi miniszter. A Törvényhozók Nemzeti Szövetsége egyik vezetője. A háború után népbíróság elé állítják, halálra ítélik, kivégzik.

Látogasson el Ön is a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontba, ahol különleges és egyedi építészeti környezet fogadja.

Állandó kiállítás

Jogfosztástól népirtásig

A magyar holokauszt áldozatainak emlékére Az állandó kiállítás témája a magyar holokauszt. Célja, hogy a faji ideológia által fizikai megsemmisítésre ítélt magyar állampolgárok, azaz a zsidók és a romák szenvedéseit, üldöztetését, legyilkolását elbeszélje és bemutassa. A kiállítás vezérmotívuma az...

Tovább

A kiállítás helyszíne

A mintegy 1500 m2-es kiállítótér az emlékközpont mélyföldszintjén és a zsinagógaterében található

A kiállítást rendezte

Magyar Nemzeti Múzeum

Ne maradjon le a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.

Tudta-e?

Igaz-e, hogy ingyenes az utazás a Holokauszt Emlékközpontba?

A MÁV díjmentes utazást biztosít a Holokauszt Emlékközpontba látogató diákcsoportok (minimum 10 fő, 18 éves korig) és kísérőik (minden 10 tanuló után 1 fő kísérő) számára. A kedvezmény igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges.

Tovább a Gyakran Ismételt Kérdésekhez

Hírlevél

Adja meg az e-mail címét, így mindig időben tájékozódhat a legfrissebb kiállításokról, különleges alkalmakról.